czwartek, 7 lutego 2013

Bardzo pomidorowa lasagne z kaparami

Olej Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią jest świetny. Ma intensywny pomidorowy smak i aromat, tak intensywny, że wystarczy żeby nie dodawać żadnych przypraw do farszu tej lasagne! Ten polubiłam najbardziej i jestem pewna, że zagości na mojej półce na stałe.



Składniki:
  • olej Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 puszki pomidorów
  • 4 łyżki kaparów
  • 1 cebula
  • makaron lasagne
  • sos beszamelowy (przepis w tym poście)
  • ser


Wymieszać olej, aby jak najwięcej pomidorów wypłynęło na patelnię. Na oleju podsmażyć cebulę. Kiedy się zeszkli, dodać mięso. Dodać pomidory i kapary. Posolić, popieprzyć. Przygotować beszamel. Naczynie żaroodporne wykładać na zmianę warstwami makaronu i mięsa, polewając każdą warstwę makaronu gorącą wodą. Na ostatnie płaty makaronu wylać beszamel i posypać serem. Zapiekać 30-40 minut, do zrumienienia sera. Podawać jak najprędzej c:



ten przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.  


2 komentarze:

  1. nie lubie kaparów,ale za to moj maz bylby zachwycony :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Pomysłowa lasagne :) Ja też dziś miałam na obiad, szpinakowo-mięsną :).
    Twoja prezentuje się pysznie.Dzięki za udział w konkursie, pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń