Olej Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią jest świetny. Ma intensywny pomidorowy smak i aromat, tak intensywny, że wystarczy żeby nie dodawać żadnych przypraw do farszu tej lasagne! Ten polubiłam najbardziej i jestem pewna, że zagości na mojej półce na stałe.
Składniki:
- olej Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 2 puszki pomidorów
- 4 łyżki kaparów
- 1 cebula
- makaron lasagne
- sos beszamelowy (przepis w tym poście)
- ser
Wymieszać olej, aby jak najwięcej pomidorów wypłynęło na patelnię. Na oleju podsmażyć cebulę. Kiedy się zeszkli, dodać mięso. Dodać pomidory i kapary. Posolić, popieprzyć. Przygotować beszamel. Naczynie żaroodporne wykładać na zmianę warstwami makaronu i mięsa, polewając każdą warstwę makaronu gorącą wodą. Na ostatnie płaty makaronu wylać beszamel i posypać serem. Zapiekać 30-40 minut, do zrumienienia sera. Podawać jak najprędzej c:
ten przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.
nie lubie kaparów,ale za to moj maz bylby zachwycony :)))
OdpowiedzUsuńPomysłowa lasagne :) Ja też dziś miałam na obiad, szpinakowo-mięsną :).
OdpowiedzUsuńTwoja prezentuje się pysznie.Dzięki za udział w konkursie, pozdrawiam:)