Uwielbiam śmietankowy, delikatny smak tego sosu przełamany odrobiną cytryny. W lecie, na działce dodałam do niego gałązkę świeżego tymianku i chyba to musiało zaczarować Olę, bo niedawno pytała mnie o przepis. Obiecałam jej, że niedługo specjalnie dla niej przygotuję go u siebie i wstawię przepis. Więc jest. Specjalnie dla Oli ;)
Składniki:
- 0,5 kg filetu z piersi indyka
- 250 ml śmietanki
- sok z cytryny
- 1 łyżka tymianku
- sól
Indyka pokroić w kostkę, posolić i skropić odrobiną soku z cytryny. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie przysmażyć. Śmietankę wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać śmietankę do mięsa i doprawić tymiankiem i solą. Podawać z ryżem. enjoy c:
Zapraszam do konkursu walentynkowego
OdpowiedzUsuńhttp://apetyczna-babeczka.blogspot.com/2014/02/konkurs-walentynkowy-z-nagrodami.html
Pozdrawiam, Aga