Składniki:
- 1,5 filiżanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 4-5 moreli suszonych
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta: gałki muszkatołowej, kardamonu, imbiru
- 2-3 łyżki słodkiej śmietanki
Kaszę razem ze śmietanką wrzucić do garnka. Dodać przyprawy, pestki dyni i morele pokrojone w paski. Podgrzewać ciągle mieszając. Jabłko obrać i pokroić w kostkę, dodać pod koniec podgrzewania. Dosłodzić cukrem lub miodem do smaku. Można udekorować sosem balsamicznym. enjoy c:
zdrowa jaglanka na słodko -uwielbiam !! pychotka ;D
OdpowiedzUsuńświetny przepis! na pewno go wypróbuję, om nom nom nom zapraszam też na mojego bloga, dopiero co założony, chętnie posłucham rad od bardziej doświadczonej koleżanki :) http://kiedyzjemy.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń