poniedziałek, 17 czerwca 2013

Szparagi pieczone w szynce parmeńskiej

Dzisiaj czas na szynkę parmeńską ;)


Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • szynka parmeńska (jeden plasterek na jeden szparag)
  • oliwa

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce. Każdy szparag owinąć szynką parmeńską. Skropić oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do zrumienienia szynki, około 15 minut. Podawać na ciepło. enjoy c:




3 komentarze:

  1. Super! Na pewno zrobię te szparagi, a tymczasem bloga dodaje do obserwowanych :)

    zapraszam do siebie
    http://gotujebochce.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Szkoda, że to już ostatnie podrygi szparagów, ale te połączenie zdecydowanie wpasowuje się w mój gust :)

    OdpowiedzUsuń