niedziela, 16 czerwca 2013

Szparagi pieczone

Do tej pory nie przepadałam za szparagami. Nie, nie przepadałam, to złe określenie. Były mi obojętne, nie jadłam ich za dużo. Posmakowałam pieczone i pokochałam te zielone. Mam dwa sposoby, a oba równie pyszne. Dzisiaj podam jeden, a jutro zdradzę Wam ten drugi ;)




Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • oliwa


Szparagi umyć. Odłamać zdrewniałe końcówki. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Szparagi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polać odrobiną oliwy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec aż zmiękną, ok. 15 minut. Zajadać gorące. enjoy c:






2 komentarze:

  1. wykonanie brzmi prosto :) nie przepadam za szparagami ogółem, ale może takie mi kiedyś zasmakują ;) spróbuję po sesji w domu :D pozderki!

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę ich w końcu spróbować, bo kuszą :)

    OdpowiedzUsuń