czwartek, 23 maja 2013

Młoda kapusta na mleku kokosowym

Mama podrzuciła ten przepis jako do zrobienia. Kiedy przyjechały do mamy w odwiedziny jej koleżanki z młodzieńczych lat, zaproponowała, żeby do obiadu przygotować właśnie tę kapustę. Smakowała bardzo bardzo, byłą naprawdę świetna, więc przepis do powtórzenia jeszcze nie raz! Lekko się różni od oryginalnego przepisu, przez moją dziurawą głowę ;)


Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • duża puszka mleka kokosowego
  • 4 łyżeczki curry
  • 1 średnia cebula
  • ostra papryka/chilli pieprz cayenne


Cebulę pokroić w kostkę, kapustę w paski. Cebulę przysmażyć na oleju, dorzucić kapustę, dolać odrobinę wody, mleko kokosowe, przyprawić i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać na ciepło jako dodatek do dań. enjoy c:



1 komentarz:

  1. ...u mnie też dziś zagościła... Pyszność w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń