czwartek, 3 stycznia 2013

Jajka sadzone na papirusie

Robiąc poświąteczne porządki w akademiku i porządkując w końcu pojemnik w przyprawami, wyciągnęłam papirusy od Winiary. Spróbowałam ich kiedyś z kurczakiem i były super, więc postanowiłam z nimi trochę pokombinować. Wyszło z tego pysznie proste śniadanko :)



Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 kromki chleba zgrillowane w tosterze lub piekarniku
  • pojedynczy papirus "Pomysł na... soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich"



Na rozgrzaną patelnię kładziemy rozłożony papirus. Ostrożnie wbijamy na niego jajka, uważając, żeby nie rozlały się poza papirus. Smażymy pod przykryciem, na niewielkim ogniu do ścięcia się białka. Podajemy gorące na świeżych grzankach. enjoy c:






3 komentarze:

  1. Na to bym nie wpadła. Muszę spróbować jajek z tego słynnego papirusu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. genialny pomysł!:) warto spróbować

    OdpowiedzUsuń
  3. a mi te papirusy wyjatkowo nie smajują,ale jajeczko sadzone kocham:)

    OdpowiedzUsuń